Το ΔΝΤ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, δεν είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Λευκορωσίας για το νέο δάνειο

 

Η κυβέρνηση της χώρας είχε ζητήσει πέρυσι από το ΔΝΤ δάνειο μέχρι 8 δισ. ευρώ, για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της οικονομίας, η οποία ανακάμπτει από την άνοδο του πληθωρισμού.

 

Μετά την επίσκεψη του ΔΝΤ στη χώρα από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου, ομάδα του ΔΝΤ διευκρίνισε ότι αν και χαιρετίζει τα πρόσφατα μέτρα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού και το κλείσιμο του χάσματος στο ισοζύγιο πληρωμών, δεν πείστηκε ότι υπάρχει μια δέσμευση για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης. 

 

«Δεν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις γι' αυτό το δάνειο ακόμη», δήλωσε ο Christopher Jarvis, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ.

 

«Οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα θα απαιτήσουν μια συμφωνία μεταξύ των αρχών, κι αυτών που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, για την υιοθέτηση ενός λεπτομερούς και σταθερού πακέτου για την αποκατάσταση της σταθερότητας και για την έναρξη της πορείας της βαθιάς διαρθρωτικής μεταρρύθμισης». 

Με πληροφορίες από capital.gr