Σε προστασία από τους πιστωτές η κομητεία Jefferson των ΗΠΑ

Σε προστασία από τους πιστωτές η κομητεία Jefferson των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ, η κομητεία Jefferson στην Αλαμπάμα εμπίπτει πλήρως στις διατάξεις του κεφαλαίου 9 για προστασία από τους πιστωτές της και μπορεί να προχωρήσει με την υπόθεσή της, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

 

Η υπόθεση φτάνει τα 4,23% δισ. δολάρια και είναι η μεγαλύτερη από αμερικανική κομητεία που έχει φτάσει στα δικαστήρια. 

 

Οι πιστωτές υποστήριζαν ότι η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων για προστασία, καθώς το χρέος της δεν είναι επιλέξιμο, επιχειρήματα όμως που το αμερικανικό διακαστήριο απέρριψε. Ο δικαστής Thomas Bennett σε δικαστήριο της Αλαμπάμα αποφάσισε ότι η υπόθεση μπορεί να προχωρήσει. 

 

Οι πιστωτές της, μεταξύ άλλων και η JP Morgan Chase, είχαν υποστηρίξει ότι η πολιτεία δεν μπορεί να ενταχθεί στο κεφάλαιο 9, καθώς δεν είχε εκδώσει ομόλογα, όπως απαιτείται από τον πολιτειακό νόμο. Όπως οι περισσότερες κομητείες της Αλαμπάμα, η κομητεία Jefferson είχε εκδώσει εντάλματα (warrants), μια μορφή χρέους ιδιαίτερα δημοφιλής από τη δεκαετία του 1930. 

 

Στην απόφασή του ο δικαστής υπογράμμισε πως η κομητεία «έχει χρεοκοπήσει, επιθυμεί να δρομολογήσει ένα σχέδιο προσαρμογής των χρεών της και έχει διαπραγματευτεί με καλή πίστη». 

Με πληροφορίες από capital.gr 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο