Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης του να χαλαρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2012, τονίζοντας ότι εφαρμόζει πολύ προσεκτικά τις δεσμεύσεις προς τις Βρυξέλλες.

 

 «Εκπληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας για την μείωση του ελλείμματος με μεγάλη προσοχή» δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Μαδρίτη ο κ. Ραχόι, τονίζοντας ότι η Ισπανία σκοπεύει να μειώσει το έλλειμμα της στο 3% το 2013

 

«Το χρονικό διάστημα και ο ρυθμός έχουν προσαρμοστεί, αλλά ο απόλυτος στόχος δεν έχει αλλάξει, που είναι το 2013 να υπάρξει έλλειμμα 3% του ΑΕΠ» ανέφερε ο κ. Ραχόι. 

 

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ισπανία θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την μείωση του ελλείμματος.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Μπαρόζο δήλωσε κατά την επίσκεψη του στη Βιέννη ότι η Επιτροπή δεν έχει εξετάσει ακόμα τον προϋπολογισμό της Ισπανίας για το 2012 και χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για την απόκλιση του 2011. 

 

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «δεν έχω αμφιβολίες ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, σεβόμενη το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης». 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος στόχος της Ισπανίας για το έλλειμμα του 2012 είναι λιγότερο αυστηρός από αυτόν που είχε συμφωνηθεί αρχικά με την ΕΕ.

Σχετικά Θέματα:  
Μπαρόζο: Η Ισπανία θα πετύχει τους στόχους της