Ρυθμίστηκε ο τρόπος που η Ελβετία θα παραδώσει τα στοιχεία για τους Αμερικανούς καταθέτες που φοροδιαφεύγουν στη χώρα τους. Συγκεκριμένα οι Ελβετοί βουλευτές (της κάτω βουλής) ενέκριναν σήμερα - Δευτέρα τη φορολογική τροποποίηση, που θεωρείται κομβική για την επίλυση της διαφοράς με τις ΗΠΑ για τις έρευνες σχετικά με τις Ελβετικές τράπεζες που είναι συνδεδεμένες με υπεράκτιους λογαριασμούς.
Η πρόταση ουσιαστικά αποβλέπει στην υποβοήθηση των ερευνών κατά 11 τραπεζικών ιδρυμάτων, που περιλαμβάνει και τις Credit Suisse και Julius Baer. Η τροποποίηση, που για πολλούς θεωρείται ως απεμπόληση των περιβόητων, μακραίωνων, νόμων εμπιστευτικότητας των Ελβετικών τραπεζών, εγκρίθηκε με 110 ψήφους υπέρ, έναντι 56 κατά, από την Κάτω Βουλή της χώρας. Η 'Ανω Βουλή την είχε εγκρίνει τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, το σχέδιο αυτό επιτρέπει στην Ελβετία να παραδώσει τα στοιχεία για τους πιθανούς φοροφυγάδες ακόμη και εάν οι Αμερικανικές αρχές δεν μπορούν να ταυτοποιήσουν τους υπόπτους είτε ονομαστικά, είτε μέσω του τραπεζικού λογαριασμού τους.