Τέλος στο θρίλερ για ενδεχόμενη παράταση τoυ PSI επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση. Από το πρωί διαρροές και φήμες που έκαναν τον γύρο της τραπεζικής και χρηματιστηριακής αγοράς ήθελαν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας για τη συμμετοχή ομολογιούχων στο πρόγραμμα «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων. Φήμες που σταδιακά προσέλαβαν ανησυχητική διάσταση καθώς αναπαρήχθησαν από τραπεζικά, χρηματιστηριακά και δημοσιογραφικά γραφεία με συνέπεια να εμφανιστούν ανήσυχοι ορισμένοι θεματοφύλακες χαρτοφυλακίων ομολόγων.
Μπροστά στον κίνδυνο να προσλάβει ανεξέλεγκτη διάσταση, και μάλιστα στο μέσον της κρίσιμης διαδικασίας, υψηλά ιστάμενες πηγές του οικονομικού επιτελείου έσπευσαν να καθησυχάσουν κυρίως τους ξένους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, αρμόδια πηγή διαβεβαίωνε νωρίτερα μιλώντας στο Βloomberg και το Reuters πως θέμα παράτασης δεν τίθεται και ότι η σχετική διαδικασία θα κλείσει αργά το απόγευμα της Πέμπτης. Άμεσα διαβεβαιώσεις που φαίνεται να έπιασαν τόπο μέχρι και στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς σταδιακά μετά τις 12:30 οι αγοραστές επανέκαμψαν ωθώντας τον Δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης πάνω από τις 300 μονάδες.

Μάλιστα μετά τις 13:30 η μετοχή της Εθνικής ενισχυόταν κατά 7,8% στα 2,49 ευρώ, της Alpha Bank κατά 13,01% στα 1,47 ευρώ, της Εurobank κατά 10,3% στα 1,08 ευρώ  και της Πειραιώς κατά 8,3% προς τα 0,49 ευρώ. Είναι προφανές πως το Χρηματιστήριο Αθηνών ποντάρει πολλά στην έγκαιρη και με υψηλά ποσοστά συμμετοχή των ομολογιούχων στο PSI.

Joffrey Postman