Η λειτουργία του λιμανιού ενόψει της θερινής περιόδου εξετάστηκε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), υπό την προεδρία του προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού, Γιώργου Ανωμερίτη, και με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων. 

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη αφορούσαν τον συντονισμό, τόσο σε σχέση με το Port-control και τις πλοηγήσεις στον θαλάσσιο χώρο, όσο και με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τρεις οδικούς άξονες (Γούναρη, Εθνικής Αντιστάσεως και Σκυλίτση). 

 

Ακόμη, συζητήθηκαν θέματα των ταξί και των δημοσίων συγκοινωνιών εντός της λιμενικής ζώνης καθώς και η πλήρης λειτουργία του νέου Σταθμού Επιβατών Κρουαζιέρας Β΄ (Θεμιστοκλέους) από τον Μάιο.

 

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από το Λιμενικό Σώμα, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία Πειραιά, το Τελωνείο Πειραιά, τη Διεθνή Ναυτική Ένωση και τους επαγγελματικούς φορείς της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας καθώς και διευθυντικά στελέχη του ΟΛΠ ΑΕ.

 

Υπενθυμίζεται ότι από το φθινόπωρο θα αρχίσουν τα έργα μετρό στο Σταθμό «Πειραιάς» στην Ακτή Αλών, γεγονός που θα επιφέρει ορισμένες μεταβολές στη λειτουργία του λιμανιού στην περιοχή αυτή.