Περισσότερες από 25 δισεκατομμύρια εφαρμογές έχουν κατεβάσει από το App Store της Apple οι χρήστες 315 εκατομμυρίων συσκευών iPhone, iPad και iPod touch παγκοσμίως σύμφωνα με ανακοίνωση της iSquare.
Το ρεκόρ των 25 δισεκατομμυρίων downloads κατέρριψε ο Chunli Fu από το Qingdao της Κίνας, κατεβάζοντας την εφαρμογή “Where’s my Water”, ο οποίος θα λάβει μια iTunes Gift Card αξίας $10.000.

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες μας και τους προγραμματιστές που μας βοήθησαν να φτάσουμε στο ιστορικό ρεκόρ των 25 δισεκατομμυρίων εφαρμογών”, δήλωσε ο Eddy Cue, o Senior Vice President του λογισμικού και υπηρεσιών Internet της Apple. “Όταν ξεκίνησε το App Store, πριν από λιγότερο από τέσσερα χρόνια, δε φανταστήκαμε ποτέ ότι εφαρμογές για κινητές συσκευές θα γινόταν ένα τόσο μεγάλο φαινόμενο ή ότι οι προγραμματιστές θα δημιουργούσαν μια τόσο εκπληκτική ποικιλία εφαρμογών για τους χρήστες του iOS.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι το App Store προσφέρει πάνω από 550.000 εφαρμογές στους χρήστες των iPhone, iPad και iPod touch σε 123 χώρες σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 170.000 εφαρμογές αποκλειστικά για το iPad. Μάλιστα  έχει ανταμείψει τους προγραμματιστές με πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια.