Το σύστημα «Ήφαιστος» αλλά και το λαθρεμπόριο στην αγορά υγρών καυσίμων, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου θα ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή σχετικώς με το λαθρεμπόριο καυσίμων ενώ στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η υπόθεση της νοθείας στις ποσότητες καυσίμων που προμηθεύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις από ιδιώτες.
Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, κ. Μ. Κιούσης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων κ. Χ. Μαυράκης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος κ. Ι. Ψυχογιός.

Οι εμπλεκόμενοι στην αλυσίδα της διακινήσεως καυσίμων θα αναφερθούν στα λειτουργικά προβλήματα του συστήματος «Ήφαιστος» και θα ζητήσουν νομοθετική ρύθμιση για να σταματήσουν να επιβάλλονται δυσθεώρητα πρόστιμα για υποθέσεις που δεν αποτελούν λαθρεμπόριο καυσίμων.

Από την πλευρά της η Κυβέρνηση μέσω του κ. Οικονόμου έχει δεσμευθεί να καταθέσει την τροπολογία για την ρύθμιση του ζητήματος με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε πρατηριούχους μέσω του συστήματος «Ήφαιστος».

Πηγή: in.gr