Σοβαρή επιδείνωση παρουσιάζει το κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας εξαιτίας των ελληνικών απόψεων εναντίον των ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών,  οι οποίες επηρεάζουν ιδιαίτερα αρνητικά τη ροή των κρατήσεων για τη φετινή τουριστική περίοδο. Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης ITB στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη πλέον των κρατήσεων, αντίστοιχες δυσκολίες δημιουργούνται τόσο στις προσπάθειές για την αύξηση των εξαγωγών, όσο και για την προσέλκυση επενδύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί την ελληνική Πολιτεία πρέπει να θέσει ως άμεση προτεραιότητα την αναστροφή του αρνητικού κλίματος και την βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

 «Πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστούν οι ακραίες εκφράσεις και εκδηλώσεις εντός Ελλάδος, οι οποίες μεταφέρουν το λάθος μήνυμα για τον ελληνικό λαό, ο οποίος δοκιμάζεται και εργάζεται σκληρά για την έξοδο της χώρας από την κρίση αλλά και γνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι φορολογούμενοι πολίτες άλλων χωρών για να βοηθήσουν τη χώρα μας» κατέληξε.

Πηγή: Ναυτεμπορική