Για μη υπεύθυνη συμπεριφορά έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στις αποφάσεις κάποιων ασφαλιστικών ταμείων να μην συμμετάσχουν στο PSI. Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, άφησε αιχμές για πολιτικά κίνητρα πίσω από τις αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος καταφέρθηκε εναντίον των ταμείων των δημοσιογράφων και των αστυνομικών. «Τι μήνυμα στέλνουμε στο εξωτερικό; Γιατί το ασφαλιστικό ταμείο της Σουηδίας και της Αυστρίας να συμμετέχει στο PSI και να υπάρχουν αντιρρήσεις από τα Ελληνικά;", τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν πετύχει το PSI, η αξία των ομολόγων ούτως ή άλλως θα εκμηδενιστεί.  

Εξάλλου, όπως είπε «μπορεί να φτάσουμε να ψάχνουμε ζητούμε 1 δις. ή 0,5 δις. και δεν είναι υπεύθυνη συμπεριφορά αυτή», ενώ αναφέρθηκε και στην κρατική συμβολή στην κάλυψη των ελλειμμάτων των ταμείων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να έχει ίδια μεταχείριση ένα ταμείο με εκατομμύρια εργαζομένους όπως το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ, που συμμετέχει στο PSI, με άλλα;».

Σε σχέση με τους αποταμιευτές που έχουν θέσεις σε ελληνικά ομόλογα, σημείωσε ότι λόγω της ίσης μεταχείρισης παγκοσμίως που πρέπει να κάνουμε, οδηγούνται και αυτοί σε κούρεμα.

Πηγή: Euro2day