Τη συμμετοχή της στην ανταλλαγή του ελληνικού χρέους, ανακοίνωσε η αναπτυξιακή τράπεζα της γερμανικής κυβέρνησης, KfW Bankengruppe.
Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος Ulrich Schroeder σε δημοσιογράφους στη Φρανκφούρτη πρόσθεσε πως το κλίμα για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ανταλλαγή χρέους «έχει αλλάξει δραματικά» τις τελευταίες ημέρες.

Υπάρχει κάποια ανησυχία, η οποία αποτυπώθηκε στις κεφαλαιαγορές χθες, ότι το ποσοστό συμμετοχής μπορεί να είναι χαμηλότερο του 60% που απαιτείται για να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικές δράσης για το ελληνικό χρέος, τόνισε ο Schroeder, προσθέτοντας ότι ναι ημέρα νωρίτερα το συνολικό κλίμα ήταν πως το 60% θα μπορούσε να επιτευχθεί αλλά ότι το ποσοστό θα παρέμενε κάτω του 90%.

«Συζητάμε την πιθανότητα για ένα ποσοστό συμμετοχής κάτω του 60% και την επίδραση που θα έχει στην Ελλάδα το να μην λάβει περαιτέρω βοήθεια, καθώς αυτό θα δημιουργούσε αβεβαιότητα στις αγορές», δήλωσε ο Schroeder.

Επισήμανε ακόμη ότι οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων που υπόκεινται σε ξένο δίκαιο, όπως το αγγλικό και το ιαπωνικό, και οι asset managers, μπορεί να επιφέρουν μείωση της συμμετοχής στην ανταλλαγή χρέους.

«Ελπίζουμε ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι συμμετοχής τόσο του 60% όσο και του 90%», τόνισε και πρόσθεσε ωστόσο ότι η επίδραση θα ήταν περιορισμένη για την KfW εάν το ποσοστό παρέμενε κάτω του 60%.


Πηγή:www.capital.gr