Να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών τους σε 60 μήνες από 24 που προβλέπεται σήμερα ζητεί ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
«Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας των συναδέλφων μας που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους. Τα λουκέτα αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια και η έλλειψη ρευστότητας έχει πλέον παγιωθεί με αποτέλεσμα το επιχειρείν να αργοπεθαίνει» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε οι επιχειρηματίες να πάρουν έστω και μία πρόσκαιρη ανάσα.

«Αν η πολιτεία δεν λάβει, την ύστατη στιγμή, αποδοτικά και ουσιαστικά μέτρα οι επιχειρηματίες θα οδηγηθούν σταδιακά, σε αναγκαστική παύση πληρωμών των υποχρεώσεων τους με αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τις ίδιες όσο και για τα έσοδα του κράτους. Κατά συνέπεια είναι επιτακτική ανάγκη η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών των επιχειρήσεων και η εξάλειψη του περιορισμού των 10.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και των 75.000 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή: Euro2day