Για αθέμιτο ανταγωνισμό κάνουν λόγο οι  Έλληνες αυτοκινητιστές φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών, εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού, που όπως υποστηρίζουν, αποτελεί σήμερα το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα για τον κλάδο των μεταφορών στην Ελλάδα.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ηγεσία της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος ( ΟΦΑΕ) εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες σχετικά με την επιβίωση των ιδίων αλλά και των οικογενειών τους. Όπως τονίστηκε ο κλάδος πλήττεται άμεσα από εταιρίες που ιδρύονται κυρίως σε Βουλγαρία και Κύπρο, με παράτυπες και εν πολλοίς με παράνομες ενέργειες, από Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων, με σχεδόν μηδενικό μετοχικό κεφάλαιο, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη σε βάρος τόσο των Ελλήνων αυτοκινητιστών, αλλά και σε βάρος του ελληνικού δημοσίου εν μέσω δε της περιόδου ύφεσης που διανύει η χώρα.

Στη γειτονική Βουλγαρία λειτουργούν σήμερα περίπου 500 τέτοιες εταιρίες, ελληνικών συμφερόντων, που απαριθμούν πάνω από 4.000 φορτηγά. Εκτός από τη ζημιά που έχουν οι Έλληνες αυτοκινητιστές, οι απώλειες για το κράτος ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, καθώς ο τζίρος του συγκεκριμένου αριθμού φορτηγών ξεπερνά, με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς το 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο. Οι απώλειες έχουν σχέση με τη μη καταβολή παραβόλων, τελών κυκλοφορίας, ΦΠΑ, ασφαλίστρων, φόρων, ακόμη και από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων, καθώς προμηθεύονται, κατά παράβαση των κανόνων που ισχύουν στην ΕΕ, αφορολόγητο πετρέλαιο στα σύνορα, από την Ελλάδα και την Τουρκία, σε τιμές που βρίσκονται στο 1/3 αυτών που ισχύουν σήμερα στην ελληνική αγορά.