Ως απογοητευτική χαρακτήρισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung «την αποτυχία  της Αθήνας να δεχτεί τη βοήθεια της Γερμανίας για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση των επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα».
Όπως εξήγησε, η Γερμανία είχε υποσχεθεί τον περασμένο Οκτώβριο να δώσει βοήθεια στην ελληνική κυβέρνηση για να μειώσει τη γραφειοκρατία και να προσελκύσει επενδύσεις ώστε η οικονομία της να ορθοποδήσει και να βελτιωθεί η δυνατότητα αντιμετώπισης του χρέους.

«Η βοήθεια πολύ λίγο έγινε αποδεκτή, πολλά έγιναν μάταια ως τώρα, είναι πολύ απογοητευτικό», είπε και πρόσθεσε πως η συμφωνία «δεν αποτυγχάνει λόγω έλλειψης βούλησης, το θεμελιώδες πρόβλημα είναι οι δομές». Πρόσθεσε ότι τον απογοητεύει το γεγονός ότι ορισμένες γερμανικές εταιρίες που είχαν επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί.

«Η Ελληνική πλευρά είχε πει στην διάρκεια της επίσκεψής μου ότι θα επέλυνε σύντομα τις παλαιές υποθέσεις. Δυστυχώς ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί σ' αυτό». Τα ελληνικά νοσοκομεία οφείλουν εκατομμύρια ευρώ σε γερμανικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις και εταιρίες που παρέχουν εξοπλισμό και αναλώσιμα. Ο Ρέσλερ κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδα να κάνει ό,τι απαιτείται για να επανέλθει η οικονομία στην ανάπτυξη.