Η βρετανική ασφαλιστική Aviva ανακοίνωσε αύξηση 6% στα λειτουργικά κέρδη για το σύνολο της χρήσης, κυρίως εξαιτίας των ισχυρότερων ασφαλιστικών πωλήσεων στη Βρετανία και την Ευρώπη ενώ αναβάθμισε και κάποιους από τους λειτουργικούς της στόχους για το 2012, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

 

Τα λειτουργικά κέρδη της Aviva από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες του περασμένου έτους ανήλθαν στις 2,155 δισ. στερλίνες, σημειώνοντας άνοδο από τις 2,026 δις. στερλίνες το 2010.

 

Τα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνουν τη συνεισφορά από τη Delta Lloyd στην Ολλανδία, στην οποία η Aviva  έχει μειώσει το ποσοστό συμμετοχής.

 

Η εταιρεία δήλωσε ότι είναι βέβαια ότι θα συνεχίσει την επιτυχία και το 2012. «Εμφανίσαμε ισχυρά λειτουργικά αποτελέσματα το 2011. Παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, έχουμε πετύχει όλους τους λειτουργικούς μας στόχους. Έχουμε σημειώσει καλή στρατηγική πρόοδο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Andrew Moss

 

Σε ό,τι αφορά στο 2012, αναβαθμίζει τους στόχους για τα λειτουργικά μεγέθη υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη του για τη συνέχιση της επιτυχίας της εταιρείας.

 

 

Πηγή:www.capital.gr