Η EMC Corporation παραμένει για 15η συνεχή χρονιά ο κορυφαίος προμηθευτής συστημάτων αποθήκευσης σε εξωτερικούς δίσκους, όσον αφορά στα έσοδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας «Worldwide Quarterly Disk Storage Systems Tracker» της IDC (Μάρτιος 2012). 

 

Η EMC έκλεισε το 2011 με τουλάχιστον διπλάσια έσοδα και διπλάσιο μερίδιο αγοράς σε σχέση με τον κοντινότερο ανταγωνιστή της, μεταξύ 2010 και 2011. Στο ίδιο διάστημα η EMC αύξανε τα έσοδά της με υπερδιπλάσιο ρυθμό σε σχέση με το σύνολο της αγοράς.
 

Το τέταρτο τρίμηνο του 2011 τα έσοδα της EMC από τις πωλήσεις external disk storage systems σε ολόκληρο τον κόσμο αυξήθηκαν κατά 22,4%, ενώ η εταιρεία κέρδισε και επιπλέον μερίδιο 3,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010. 

 

Οι αμέσως επόμενοι προμηθευτές ήταν η IBM, η οποία έχασε 1,2%, και η NetApp, η οποία κέρδισε μερίδιο μικρότερο του 1%. 

 

Η EMC αποδίδει τη διατήρηση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης και της ηγετικής της θέσης, στην παρουσίαση μιας σειράς νέων τεχνολογιών storage, καθώς επίσης και στην ευρεία υιοθέτηση των καλύτερων λύσεων από το χαρτοφυλάκιο της, οι οποίες βοήθησαν τους πελάτες της EMC να μετασχηματίσουν τις υποδομές IT που διαθέτουν και να μεγιστοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η σημερινή αγορά στους τομείς του cloud computing, των Big Data, του virtualization, και του backup επόμενης γενιάς.

 

Με πληροφορίες από euro2day.gr