Η Γαλλική αεροπορική εταιρεία charter Air Mediterranee αναμένεται να μεταφέρει μέρος των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, ώστε να μειώσει το κόστος δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας στην χώρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα χρέους, αφήνοντας χωρίς δουλειά 85 εργαζόμενους στην Γαλλία.

  

Η πρόθεση της εταιρείας σύμφωνα με το Reuters, είχε γνωστοποιηθεί από τον Δεκέμβριο, και σχετιζόταν με το υψηλό λειτουργικό κόστος στην Γαλλία.

 

«Σήμερα είναι η Air Mediterranee, ποιος θα είναι αύριο», διερωτάται η Aggoune-Schneider, ο επικεφαλής της ένωσης πληρώματος αεροσκαφών και πιλότων της Γαλλίας.

 

«Η απώλεια της Γαλλίας, θα μπορούσε να αποτελέσει κέδρος για την Ελλάδα», σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Εθνικής Τράπεζας Νίκο Μαγγίνα. 

 

«Αυτή η κίνηση της Air Mediterranee θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας τάσης. Η Ελλάδα δυνητικά θα μπορούσε να είναι ένας στόχος, ειδικά για εταιρείες που συνδέονται με τον τομέα των μεταφορών, επειδή αποτελεί μια μεγάλη τουριστική αγορά και αν το περιβάλλον σταθεροποιηθεί και οι μακροοικονομικές συνθήκες βελτιωθούν, η ελκυστικότητα της Ελλάδα ως προορισμός θα αυξηθεί» σημείωσε.

 

 

Πηγή: capital.gr