Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διαδικασία «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η συμμετοχή στο PSI  ανήλθε στο 85,8% χωρίς τα CACs ενώ μετά την ενεργοποίησή τους αναμένεται να ανέλθει στο 95,7%. Η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στην ανταλλαγή των ελληνικών κρατικών ομολόγων, που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, αφορά σε ομόλογα ύψους 152 δισ. ευρώ (σε συνολικό ύψος 177,4 δισ. ευρώ).


Σε δηλώσεις του που μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ευχαρίστησε όλους τους ομολογιούχους που «υποστήριξαν το φιλόδοξο πρόγραμμα που υλοποιεί η Ελλάδα προκειμένου να βγει από την κρίση» και που «μοιράστηκαν τις θυσίες του ελληνικού λαού σε αυτή την ιστορική προσπάθεια».

Στις 12.30 ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα δώσει συνέντευξη Τύπου ενώ για την ενεργοποίηση των CACs, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση, που θα καταστήσουν υποχρεωτική τη συμμετοχή και εκείνων που δεν συναίνεσαν, αναμένεται να αποφασίσει το Eurogroup, σε τηλεδιάσκεψη σήμερα το απόγευμα.

Στις 12 Μαρτίου, θα γίνει η ανταλλαγή των ομολόγων, ενώ την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει το Eurogroup (διά της φυσικής παρουσίας των υπουργών αυτή τη φορά), σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα.

Στις 14 Μαρτίου αναμένεται η συνεδρίαση του Euroworking Group για να κλειδώσει το νέο πρόγραμμα των 130 δισ. ευρώ και να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των εκταμιεύσεων.

Στις 15 Μαρτίου θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος στήριξης.