«Το υψηλό ποσοστό συμμετοχής στους ιδιώτες ομολογιούχους ανοίγει τον δρόμο για τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία», δήλωσε κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Stephen Siebert, επισημαίνοντας πως η καγκελάριος Angela Merkel έκρινε το αποτέλεσμα του PSI «ενθαρρυντικό».

  

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν κατά τη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη τα αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αλλά το δεύτερο πακέτο στήριξης θα τεθεί επί τάπητος την επόμενη εβδομάδα, στην επόμενη συνάντησή τους. 

Ρέσλερ: «Σημαντικό βήμα» η ολοκλήρωση του PSI

 

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, με αφορμή την ολοκλήρωση του PSI έκανε λόγο για «σημαντικό βήμα» και δήλωσε ότι είναι «στο χέρι της Ελλάδας να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της». 

 

Ο κ. Ρέσλερ πρόσθεσε ότι τώρα θα πρέπει να ολοκληρωθεί ταχύτατα η διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων και να εισέλθει στην τελική του φάση το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

 

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να επαναλάβει ότι η σταθεροποίηση της Ελλάδας εξαρτάται από την υλοποίηση των δεσμεύσεων, κυρίως δε από την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και το άνοιγμα όλων των αγορών.


 

 Με πληροφορίες από euro2day.gr