«Εντυπωσιακή επιτυχία» χαρακτήρισε την εθελούσια συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI), ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

 

Σε ερώτηση για το αντικείμενο της σημερινής τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, ο κ. Αλταφάζ απάντησε ότι ο Έλληνας υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να ενημερώσει λεπτομερώς τους ομολόγους του για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI. 

 

Πρόσθεσε, επίσης, ότι εκτός από το PSI, το Eurogroup θα εξετάσει και τις άλλες πτυχές του δεύτερου προγράμματος για την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι πριν από την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου, η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

 

Όσον αφορά στην απόφαση για την ενεργοποίηση των CACs (ρήτρες συλλογικής δράσης), ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης και όχι του Eurogroup. 

 

Τέλος, ερωτηθείς για το πότε θα δοθεί η τελική έγκριση της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, ο κ. Αλταφάζ απάντησε ότι όλα θα γίνουν «βήμα - βήμα», υπενθύμισε ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και επανέλαβε ότι, από την πλευρά της Ελλάδας πρέπει να εκπληρωθούν οι προαπαιτούμενες ενέργειες.