Η πρώτη δόση των δανείων από το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας αναμένεται να αποδεσμευθεί την επόμενη εβδομάδα, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. 

  

«Στις αμέσως επόμενες ημέρες που θα υπογραφεί η νέα συμφωνία από το Eurogroup, θα εκταμιευθούν τα πρώτα ποσά των νέων δανείων», δήλωσε ο αξιωματούχους σε δημοσιογράφους. 


Γιούνκερ: «Η Ελλάδα πληροί τις προϋποθέσεις για το πακέτο»


 
Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει προσχέδιο των συμπερασμάτων του Eurogroup, βάσει του οποίου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα δώσουν το πράσινο φως για την εκκίνηση της διαδικασίας επικύρωσης του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα. 

 

Συγκεκριμένα, βάσει του προσχεδίου των συμπερασμάτων, ο πρόεδρος του eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα δηλώσει ότι η εκταμίευση των κεφαλαίων για την ολοκλήρωση του PSI και την πληρωμή των ομολογιούχων θα προχωρήσει ως έχει προγραμματιστεί

 

Θα δηλώσει επίσης ότι βάσει των εκτιμήσεων της τρόικας η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις και κατά συνέπεια υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες σε εθνικό επίπεδο ως προς την επικύρωση του δεύτερου πακέτου στήριξης.

 

Ο κ. Γιούνκερ αναμένεται επίσης να δηλώσει ότι επιδιώκεται «σημαντική» συνεισφορά από το ΔΝΤ στο δεύτερο πακέτο στήριξης για τη χώρα. 

 

Πηγή: Reuters /  euro2day.gr