Την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC) ενέκρινε το Eurogroup σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του συμβουλίου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.
Παράλληλα οι  υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την αποδέσμευση 35,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, το οποίο συνολικά ανέρχεται σε 130 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, σε δηλώσεις του λίγο μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης ο κ. Γιουνκέρ ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για την ενεργοποίηση των CACs ενώ ανέφερε πως χαιρετίζει την πρόοδο της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις.  

Ακόμη, δήλωσε ότι «το Eurogroup είναι ενθαρρυμένο από την υψηλή συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικού χρέους» ενώ εκτίμησε ότι η συμμετοχή στο PSI θα αυξηθεί περαιτέρω μέχρι τις 23 Μαρτίου.

Τόνισε δε πως το Eurogroup μπορεί να προχωρήσει με την εκταμίευση της δικής του συνεισφοράς  στο PSI, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ωστόσο, επισήμανε πως θέλει σημαντική συμμετοχή από το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς και πως «το Eurogroup θεωρεί ότι έχουν εκπληρωθεί οι όροι για την έγκριση της διάσωσης της Ελλάδας».