Συνεισφορά του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας με 28 δισ. ευρώ θα εισηγηθεί στο δ.σ. του Ταμείου η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Όπως είπε η Λαγκάρντ, το ανώτατο διοικητικό όργανο του ΔΝΤ θα εισηγηθεί στις χώρες μέλη να χορηγηθεί στην Ελλάδα δάνειο ύψους 28 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό, η έγκριση του οποίου θα πρέπει να περάσει από την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, την ερχόμενη Πέμπτη, είναι κατά 5 δισ. ευρώ υψηλότερο από το ποσό που συζητούσε μέχρι σήμερα το Ταμείο.


«Το εύρος και η διάρκεια της στήριξης του Ταμείου καταδεικνύουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δέσμευσή μας» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, η κ. Λαγκάρντ.


Στη Σύνοδο Κορυφής του Φεβρουαρίου οι δανειστές της χώρας συμφώνησαν στη νέα στήριξη της Ελλάδας ύψους 130 δισ. ευρώ τα οποία θα εκταμιευθούν προς τη χώρα μας από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.


Το νέο δάνειο θα αντικαταστήσει αυτό που χορηγήθηκε τον Μάιο του 2010, ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα δέκα δεν έχουν εκταμιευτεί ακόμη. Το ποσό αυτό θα συμπεριληφθεί στο νέο δάνειο. Το δάνειο που είχε εγκριθεί το 2010 επρόκειτο να χορηγηθεί σε δόσεις μέχρι το 2013 και η αποπληρωμή του να γίνει μέχρι το 2015.

Πηγή: naftemporiki.gr