Σε περίπου ένα δίμηνο από σήμερα εκτιμάται ότι θα έχει απαγκιστρωθεί η ATEbank από τη θυγατρική τράπεζα που διατηρεί στη Ρουμανία.

Παρά το γεγονός ότι το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα τηρεί σιγήν ιχθύος σε ό,τι αφορά στην πορεία του διεθνούς διαγωνισμού, που έχει σε εξέλιξη για το περίπου 93% της ATEbank Romania, όπως επισημάνθηκε, στην «Ημερησία», όλα εξελίσσονται ομαλά και έχει προκύψει ικανοποιητικό ενδιαφέρον.

Ηδη έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών συμμετοχής των ενδιαφερόμενων, ενώ δρομολογήθηκε και η υπογραφή των επιστολών εμπιστευτικότητας, ώστε οι «διεκδικητές» να αποκτήσουν πρόσβαση στο πληροφοριακό υλικό για την πωλούμενη τράπεζα.

«Το επόμενο βήμα θα είναι να κληθούν να καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες, αφού αξιολογηθούν, θα αναδείξουν τον προτιμητέο (ή τους προτιμητέους) επενδυτή και θα ξεκινήσουν, κατόπιν, απευθείας διαπραγματεύσεις με σκοπό να βελτιωθούν οι προσφορές και να επιλεγεί η καλύτερη», διευκρίνισε στην «Η» πηγή που γνωρίζει λεπτομέρειες της διαδικασίας. Με δεδομένο, πάντως, ότι η καθαρή θέση της ATEbank Romania εκτιμάται στα περίπου 35 εκατ. ευρώ, προσδιορίζεται και ο πήχυς των προσδοκιών που θα πρέπει να έχει η τράπεζα από την πώληση της θυγατρικής της, η οποία διαθέτει δίκτυο τριάντα καταστημάτων και μερίδιο 0,5% στη ρουμανική αγορά.

Η απόφαση ρευστοποίησης του ενεργητικού της στη Ρουμανία, για την ATEbank, εντάσσεται στις δεσμεύσεις που ανάλαβε η τράπεζα έναντι της τρόικας, στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσής της.

Πηγή: Hmerisia.gr