Η πεποίθηση ότι η οξεία φάση της κρίσης στην ευρωζώνη έχει περάσει, η Γερμανία αυξάνει τις πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να διακόψει την ενίσχυση ρευστότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών, που χρησιμοποίησε ως μέτρο για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του προβλήματος.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ανώτερος αξιωματούχος της καγκελαρίου, κάλεσε σήμερα την ΕΚΤ, να αποσύρει τα μέτρα κατά του πληθωρισμού και να επικεντρωθεί στην σταθερότητα του ευρώ.

"Ελπίζω ότι η ΕΚΤ θα αναγνωρίσει τα όρια της", δήλωσε ο Volker Kauder, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, της Μέρκελ, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Wirtschaftswoche».

Τα σχόλια του έρχονται μετά τις παρατηρήσεις της γερμανίδας καγκελάριου ότι, είναι βέβαιη πως η ΕΚΤ δεν θα επαναλάβει το πρόγραμμα μακροπρόθεσμης ρευστότητας (LTRO) προς τις τράπεζες.

"Στη συνέχεια, η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι σε θέση να επικεντρωθεί στον στόχο της, που είναι η διασφάλιση της σταθερότητας της νομισματικής πολιτικής," πρόσθεσε ο Kauder.

Πηγή: capital.gr