«Πιστεύω ότι το PSI είναι ένα μεγάλο σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό» δήλωσε σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλλάρα υπογραμμίζοντας πως «θα πάρει κάποιον χρόνο για τους σπόρους που φυτεύτηκαν σήμερα να βλαστήσουν και το όφελος να είναι ορατό για την ελληνική οικονομία. Ίσως πάρει και μερικούς μήνες, αλλά θα συμβεί». Ο κ. Νταλλάρα ανέφερε μάλιστα ότι «εάν οι Έλληνες τοποθετήσουν μπροστά την αποφασιστικότητά τους και εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που το πρόγραμμα προβλέπει, δεν θα πάνε χαμένες οι προσπάθειές τους». 
Ο επικεφαλής του IIF σημείωσε μάλιστα ότι πιστεύει ότι είναι αναγκαίο να μεταφερθούν γρήγορα κεφάλαια στις τράπεζες ώστε να αρχίσει η αγορά να κινείται ξανά. «Χρειαζόμαστε να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη και την ανταγωνιστικότητα στην ελληνική οικονομία, χρειάζεται να δείξουμε ότι είναι ένας τόπος που οι άνθρωποι μπορούν να επενδύσουν σ' αυτόν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Νταλλάρα πρόσθεσε ότι «Το μέλλον της Ελλάδας είναι ενωμένο με το ευρώ και την Ευρωζώνη. Αν παραμείνει στην ίδια πορεία, αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη και την πρόοδο. Και μπορώ να δω το φως στο τέλος του τούνελ, πολύ νωρίτερα από ό,τι άλλοι μπορούν να το δουν».