Η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος είναι κορυφαία προτεραιότητα για την ενίσχυση της ανάπτυξης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

Σε σχέση με το PSI, είπε ότι δόθηκε ένα νέο εκκίνησης προκειμένου η χώρα να προσπαθήσει να αποκαταστήσει την πληγείσα οικονομία της, ενώ εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει την «καθολική συμμετοχή» στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, μετά την παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 23 Μαρτίου (για τα ομόλογα υπό ξένο δίκαιο και τα δάνεια των ΔΕΚΟ).

Όπως τόνισε επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το credit event που κηρύχθηκε την Παρασκευή για την Ελλάδα, δεν είναι σημαντικό, αντιμετωπίζοντας επίσης τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα θα καταλήξει να χρειάζεται και τρίτο πακέτο διάσωσης, στην προσπάθειά της να ανταπεξέλθει στα μη δημοφιλή μέτρα λιτότητας.

«Το credit event και η ενεργοποίηση των CDS είναι κάτι εσωτερικό. Αυτό είναι ένα είδος dealing room μεταξύ των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Δεν είναι κάτι σημαντικό για εμάς στην πραγματική οικονομία», υποστήριξε.

Με πληροφορίες από capital.gr/ tovima.gr