Λιγότερο απαισιόδοξες εμφανίζονται οι μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως για το ευρώ καθώς η ΕΚΤ παρέχει απεριόριστο ρευστό στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της περιοχής, η Γερμανία μπορεί να αποφύγει την ύφεση και η Ελλάδα φαίνεται ότι ολοκλήρωσε την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση κρατικού χρέους στην ιστορία.

Στρατηγικοί αναλυτές στην Bank of America Corp και Morgan Stanley, αναβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για το ευρώ αυτό το μήνα, καθώς οι μέσες εκτιμήσεις 50 και πλέον αναλυτών που απάντησαν σε ερωτήσεις του Bloomberg, αυξήθηκαν για δεύτερο και τρίτο τρίμηνο.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, αν και η κρίση που οδήγησε στη διάσωση της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας και στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προκάλεσε την υποχώρηση του ευρώ κατά 8,7% έναντι του δολαρίου σε σχέση με τον Αύγουστο, οι traders που προβλέπουν μια διάσπαση του ενιαίου νομίσματος, είναι τώρα λιγότεροι.

«Σταδιακά αισθανόμαστε καλύτερα για την Ευρώπη», δηλώνει ο David Woo, επικεφαλής επιτοκίων και νομισμάτων στην Bank of America Merrill Lynch σε προηγούμενη τηλεφωνική συνέντευξη με το Bloomberg.

Ο ίδιος τόνισε πως τα δάνεια του Draghi, έχουν υποστηρίξει το ευρώ. «Αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία έχουν βελτιωθεί, σε συνδυασμό και με την αμερικανική ανάπτυξη που κερδίζει έδαφος, μας έχει κάνει λιγότερο απαισιόδοξους για το ευρώ».


Πηγή: capital.gr