Την αισιοδοξία αλλά και την ικανοποίησή της για το ότι «η διαγραφή ελληνικού χρέους συμβάλλει στη σταθεροποίηση όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρωζώνης», εξέφρασε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Εστεραιχ».
Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας προσθέτει ότι οι αγορές αντιδρούν θετικά και πως οι Ελληνες έχουν τώρα χρόνο μέχρι το 2020, ώστε να αναχρηματοδοτηθούν, ενώ στην ερώτηση "«ν οι Ελληνες έχουν πλέον σωθεί» απαντά πως «κατ΄αρχήν ναι, το πρόγραμμα φτάνει έως το 2020 και αν οι Ελληνες ικανοποιήσουν όλους τους όρους, θα είναι αρκετό». 


Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι η χώρα της συνεισφέρει στη βοήθεια προς την Ελλάδα δύο δισ. ευρώ, από τα οποία 500 εκατομμύρια θα εκταμιευτούν στο πλαίσιο της πρώτης δόσης, ενώ συγχρόνως επισημαίνει ότι, παρά το ευχάριστο της σταθεροποίησης, για την ίδια την Αυστρία θα είναι επώδυνη, καθώς, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «η διάσωση των Ελλήνων είναι πολύ ακριβή και θα μας κοστίσει πάρα πολλά χρήματα». 

Σύμφωνα με τηνκ. Φέκτερ «το πόσο ακριβώς θα κοστίσει, αυτό θα το γνωρίζουμε με λεπτομέρειες όταν ενεργοποιηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου και ολοκληρωθεί η δημοπρασία των τίτλων, αλλά στη χειρότερη περίπτωση μπορεί πραγματικά για την τράπεζα Kommunalkredit να στοιχίσει 400 εκατομμύρια ευρώ».

Τέλος, η κ. Φέκτερ διαβεβαιώνει στη συνέντευξη πως ο αυστριακός προϋπολογισμός δεν εκτροχιάζεται, γιατί, όπως σημειώνει, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της δαπάνης έχει προβλεφθεί και ακόμη και η ενίσχυση της Kommunalkredit, σύμφωνα με το χειρότερο δυνατό σενάριο, έχει συνυπολογιστεί.