Ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, η ετήσια παγκόσμιου ενδιαφέροντος έκθεση για την κρουαζιέρα «SEATRADE Cruise Shipping Miami» με την παρουσία και του ΕΟΤ και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) σε κοινό Εθνικό περίπτερο.  
Ο λόγος της κοινής παρουσίας του ΕΟΤ, που εκπροσωπεί την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας συνολικά και της ΕΛΙΜΕ, με την παρουσίαση όλων των Ελληνικών λιμανιών προορισμού κρουαζιέρας – μέλη της, έχει διπλό σκοπό. Την καλύτερη και αποτελεσματικότερη παρουσίαση των σημείων ενδιαφέροντος για την κρουαζιέρα (χερσαίοι προορισμοί και λιμάνια υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων) και ταυτόχρονα την οικονομικότερη διοργάνωση της συμμετοχής. Έτσι, μέσα στο πλαίσιο του Εθνικού περιπτέρου συμμετέχουν τα λιμάνια του Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Βόλου, Ηγουμενίτσας, Καβάλας και Χανίων.

Στην έκθεση παρευρίσκεται ο Γ.Γ Λιμένων και Λιμενικής πολιτικής κ. Θάνος Πάλλης, ο οποίος σε εκδήλωση που διοργανώνεται από τους συνεκθέτες ΕΟΤ και ΕΛΙΜΕ την Τετάρτη 14 Μαρτίου με προσκεκλημένους  τους πλέον σημαντικούς παράγοντες της αγοράς κρουαζιέρας, θα εξηγήσει το νέο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα στη χώρα μας.