Το ποσό των 28 δισ. ευρώ θα συνεισφέρει στη νέα ελληνική δανειακή σύμβαση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα, με τον εκπρόσωπό του Τζέρι Ράις, σε διευκρινιστική δήλωσή του, να αναφέρει ότι το προηγούμενο τριετές πρόγραμμα (SBA) ακυρώνεται και αντικαθίσταται από νέο πρόγραμμα (EFF), που αναμένεται να είναι τετραετές. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου την Πέμπτη.

Ο κ. Ράις τόνισε ότι το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης, στο πλαίσιο του Διευρυμένου Ταμείου (EFF) για την Ελλάδα, το οποίο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει προτείνει για εξέταση στο Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο, είναι 28 δισεκατομμύρια ευρώ (περίπου 36,7 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου πρόσθεσε ότι μετά την έγκριση της νέας ρύθμισης στο πλαίσιο του EFF, το προηγούμενο 3χρονο Stand-By διευθέτησης (SBA) για την Ελλάδα, που εγκρίθηκε το Μάιο του 2010, θα ακυρωθεί. Τα μη εκταμιευθέντα κονδύλια στο πλαίσιο της συμφωνίας θα πρέπει επίσης να ακυρωθούν και δεν θα γίνει αυτόματα μέρος της νέας ρύθμισης.