Τα θέματα που αφορούν το ΕΣΠΑ και τη στήριξη της οικονομίας με ρευστότητα για τα μεγάλα έργα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης της υπουργού Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου  με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.
Τις επόμενες ημέρες η κ. Διαμαντοπούλου θα πάει στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει επαφές με Ευρωπαίους επιτρόπους, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, καθώς το κοινοτικό χρήμα είναι ουσιαστικά η μόνη πηγή ρευστότητας για τη χώρα.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει τις επόμενες ημέρες ο κ. Ράιχενμπαχ στην Αθήνα, είναι η πορεία και ο συντονισμός της τεχνικής βοήθειας που έχει ζητήσει η Ελλάδα προκειμένου να υλοποιηθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Στο πλαίσιο των επαφών του, θα συναντηθεί ακόμα με τον υπουργό Υγείας Ανδ. Λοβέρδο, τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Π. Καψή και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη.

Επίσης, αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ.

Την Πέμπτη, θα παρουσιάσει τη δεύτερη τριμηνιαία έκθεση της Ομάδας Δράσης.

Πηγή: in.gr