Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί μετά το δεύτερο πρόγραμμα της βοήθειας διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος, ο κ. Σαχινίδης δήλωσε ότι «ακόμη δεν έχουμε ξεκινήσει την υλοποίηση του δεύτερου προγράμματος είναι πρόωρο το τι θα γίνει μετά το δεύτερο πρόγραμμα, (...) η ευρωζώνη αναλαμβάνει να καλύψει το κενό», διαβεβαίωσε όμως ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί».

Σε ερώτηση σχετικά με τους ιδιώτες ομολογιούχους οι οποίοι πλήττονται από την απομείωση του χρέους ο κ. Σαχινίδης ανέφερε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για το εν λόγω θέμα, ωστόσο αρνήθηκε να επεκταθεί περαιτέρω επικαλούμενος ενδεχόμενα νομικά προβλήματα. «Προστατεύουμε αυτή τη στιγμή την ίδια τη χώρα, από νομικά προβλήματα, πάνω απ’ όλα η προστασία της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε άλλη ερώτηση για τις μειώσεις στους μισθούς ο κ. Σαχινίδης αφού άφησε αιχμές για «εργοδότες που συνδικαλίζονται» είπε πως «ήρθε η ώρα να αξιολογηθεί ο καθένας ανάμεσα σε αυτά που διακηρύσσει και σε αυτά που πράττει, ο καθένας να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες του».

Πηγή: Σκάι