Η Ισπανία αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα από την Ελλάδα, εξαιτίας της υψηλής ανεργίας και της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων, σύμφωνα με δηλώσεις αναλυτή του CNBC

 

 

«Η Ισπανία αντιμετωπίζει δύο μεγάλα προβλήματα και πρέπει να τα αντιμετωπίσει προσεκτικά», ανέφερε ο διευθυντής του οικονομικού think tank Re-Define,  Sony Kapoor

 

Επιπλέον, τόνισε ότι ένας μεγάλος κίνδυνος προστέθηκε στην μακροοικονομική της κατάσταση και τον κοινωνικό ιστό της χώρας, από το πρόγραμμα λιτότητας και την αναμενόμενη κατά 5% προσαρμογή του ελλείμματος.

 

«Ο πανικός προσωρινά έχει ξεπεραστεί, αλλά το 2012 θα είναι έτος λιτότητας σε όλη την Ευρώπη και η Ισπανία είναι ένας μικρόκοσμος της ευρωζώνης ως σύνολο», πρόσθεσε ο Kapoor.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη, που ξεπερνά το 22%.

  

Την ίδια ώρα, ο Ben May, οικονομολόγος της Capital Economics υποστήριξε ότι, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ισπανία, μπορούν να εκτροχιάσουν τις προσπάθειες που καταβάλλει για τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού.

 

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι το δημόσιο χρέος θα μπορούσε να είναι υψηλότερο από τα επίσημα στοιχεία», ανέφερε.

 

 «Η Ισπανία είναι πολύ μεγαλύτερη από την Ελλάδα, γι' αυτό αν υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος χρεοκοπίας, τότε αυτό θα έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις στην ευρωζώνη από της Ελλάδας», σημείωσε ο May.

 

 

Με πληροφορίες από capital.gr