Ο Μάριο Ντράγκι διαπιστώνει χάσμα ανταγωνιστικότητας μεταξύ των μελών της Ευρωζώνης, το οποία θα πρέπει να αφυπνίσει τους αξιωματούχους. Ακόμη, προειδοποιεί ότι η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη ως προς τη διατήρηση της ενότητας της Ευρωζώνης. 
 

 

«Τα επίμονα και ολοένα μεγαλύτερα ελλείμματα στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών προκύπτουν από σημαντική απώλεια εθνικής ανταγωνιστικότητας», δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ κατά τη διάρκεια συνέντευξής Τύπου από το Παρίσι και συμπλήρωσε: «Αυτές οι ανισορροπίες στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών εντός της ευρωζώνης θα πρέπει να αποτελέσουν πηγή ανησυχίας για τους αξιωματούχους» .

 

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 2,5 φορές περισσότερο στις χώρες με ελλείμματα συγκριτικά με τις χώρες με πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. 

 

«Τα κράτη μέλη πρέπει να ανακτήσουν και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους για χάρη της δικής τους ευημερίας και για τη γενική σταθερότητα της νομισματικής ένωσης, προειδοποίησε. 

 

«Εάν δεν προχωρήσουμε με τις δικές μας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από κοινού – και αυτό είναι κάτι που ειπώθηκε πολλές φορές από τότε που εισήχθη το ευρώ – θα είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί ενωμένη η ευρωζώνη» κατέληξε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.