current views are: 1

13 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση14:09

Καταδικάζει η Αγορά την σύλληψη του υπαλλήλου

Την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία κίνησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τη σύλληψη του υπαλλήλου της.

Δημοσίευση 14:09’
αρθρο-newpost

Την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία κίνησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τη σύλληψη του υπαλλήλου της.

Την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία κίνησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τη σύλληψη του υπαλλήλου της.
Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καταδικάζει την πράξη του υπαλλήλου της και σημειώνει ότι «με θλίψη και οργή πληροφορηθήκαμε επισήμως σήμερα το πρωί, από την Ελληνική Αστυνομία, τη σύλληψη υπαλλήλου της Επιτροπής μας με την κατηγορία της δωροδοκίας και της εκβίασης υπευθύνου Ανώνυμης Εταιρίας Επενδυτικής Διαμεσολάβησης (ΑΕΕΔ) της Θεσσαλονίκης».
Όπως προσθέτει, πέραν των ενεργειών της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης, έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, διοίκηση και προσωπικό, καταδικάζει απερίφραστα μια τέτοια πράξη, εφόσον αποδειχθεί ότι διαπράχθηκε. Τίποτα δεν δικαιολογεί παράβαση καθήκοντος για τον προσπορισμό προσωπικού οφέλους.»

Ειδικά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «στην περίοδο που διανύει η χώρα μας, έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι οι δημόσιες αρχές οφείλουν να δίνουν το παράδειγμα και, όταν χρειάζεται, να αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη αυστηρότητα όποιους δοκιμάζουν κι άλλο τους θεσμούς και την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτούς».

Την ίδια στιγμή αναφέρει πως μία τέτοια «μεμονωμένη κίνηση» δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι συνολικά αμαυρώνει το κύρος και το 15ετές αναγνωρισμένο έργο της Επιτροπής, καθώς και το επίπεδο απόδοσης και προσφοράς των υπαλλήλων της. «Αντίθετα, μας καθιστά πιο αποφασισμένους να λειτουργήσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία και να κριθούμε στη βάση αυτών» καταλήγει η Επιτροπή.

Δημιουργία αυτοτελούς υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων ζητεί ο ΣΜΕΧΑ

Τη δημιουργία αυτοτελούς υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητεί με
ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Μελών χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) ο οποίος με τη σειρά του καταδικάζει την πράξη του υπαλλήλου της Επιτροπής.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΜΕΧΑ εκφράζει τη λύπη του και ζητεί την παραδειγματική τιμωρία τέτοιων συμπεριφορών.

«Η εξάλειψη των γκρίζων περιοχών, η ύπαρξη καθαρών κανόνων καθώς και η καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας» αναφέρει.

«Η παλαιότερη πρόταση του ΣΜΕΧΑ για δημιουργία αυτοτελούς υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (και για τις άλλες ανεξάρτητες αρχές) στα πρότυπα της αντίστοιχης υπηρεσίας της ΕΛΑΣ είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και πρέπει η κυβέρνηση να εξετάσει σοβαρά το θέμα και επιτέλους να το τολμήσει» καταλήγει η ανακοίνωση.


σχετικα αρθρα