Την ανάγκη για πολιτικές που θα προωθούν την ανάπτυξη, με ζήλο ανάλογο εκείνου για τη δημοσιονομική εξυγίανση, υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι υποδεχόμενος τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην ιταλική πρωτεύουσα. Στην «ανάπτυξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» στάθηκε η καγκελάριος, σημειώνοντας από την πλευρά της πως η Ευρωζώνη δεν έχει ακόμη ξεπεράσει την κρίση.

«Δεν μας επιτρέπεται να χαλαρώσουμε καθόλου, τόσο στην εσωτερική όσο και στην ευρωπαϊκή πολιτική» ανέφερε ο Μόντι σχετικά με τον αγώνα για μείωση των ελλειμμάτων, συμπληρώνοντας όμως πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τώρα να μπει σε μία φάση που θα δίνει την ίδια προσοχή στην ανάπτυξη, αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερα την ανεργία των νέων».

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως η ΕΕ «χρειάζεται ανάπτυξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τις αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις».

Όσον αφορά την καταπολέμηση της κρίσης, η Μέρκελ σημείωσε πως η Ευρωζώνη «έχει διανύσει πολύ δρόμο, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορυφή».

Για μία ακόμη φορά, η καγκελάριος έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στον τεχνοκράτη Μόντι: Το Βερολίνο και η Ευρωζώνη παρακολουθεί «με μεγάλη προσοχή τις θαρραλέες μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ο πρωθυπουργός Μόντι», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: in.gr