Την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης αναμένεται να δώσει σήμερα το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο.
Το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, έχει ως κύριο θέμα την έγκριση, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και Ελληνικής Δημοκρατίας.

Παράλληλα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται δύο ακόμα Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Η πρώτη που θα εισηγηθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, αφορά στα μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου 2012 στο Κέντρο των Αθηνών, ενώ η δεύτερη, με εισηγητές τους κ.κ. Αβραμόπουλο και Χρυσοχοϊδη, αφορά στην μεταφορά του χρόνου διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων έτους 2012 στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ακόμη προβλέπεται να κυρωθεί η Συνθήκη για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, ενώ θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο για τις Προσωπικές Εμπορικές Εταιρείες με εισηγητή τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ. Παπαϊωάννου.