Την απόσυρση του ενδιαφέροντος της ινδικής εταιρείας Bommidala Enteprprises Ltd, για την εξαγορά του 50,36% της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος ΣΕΚΑΠ, ανακοίνωσε η Αγροτική Τράπεζα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΤΕ «η Bommidala Enteprprises Ltd, υποψήφιος επενδυτής για την αγορά του 50,36% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ γνωστοποίησε ότι αποσύρει την προσφορά της λόγω αδυναμίας λήψης απόφασης για πραγματοποίηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά € 30 εκ. στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. που έλαβε χώρα στις 6.3.2012 και η οποία αποτελούσε ουσιώδη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής».

«Μπλόκο» στην εξαγορά έβαλε η απόφαση της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) να ζητήσει  την αναβολή της γενικής συνέλευσης αφού όπως αναφερόταν στο γραπτό αίτημα που υπέβαλλε «υπάρχουν σειρά ερωτημάτων γύρω από τη σκοπιμότητα της εξαγοράς».

Μάλιστα η ΣΕΚΕ έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της απέναντι στην τακτική της ΑΤΕ η οποία όπως αναφέρει «διασφάλισε μόνο τα δικά της συμφέροντα αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους μετόχους».

Η απόσυρση των Ινδών είχε ήδη προαναγγελθεί στο «τελεσίγραφο» που υπέβαλλαν τονίζοντας ότι η προσφορά τους λήγει στις 6 Μαρτίου. Από την πλευρά της η ΑΤΕ Βank έχει τονίσει ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι μόνοδρομος, ανεξάρτητα από το ποιος θα την καλύψει.

Υπενθυμίζεται ότι η ΣΕΚΑΠ, θυγατρική της Αγροτικής Τράπεζας, περνά σε ιδιώτες στο πλαίσιο των διαγωνισμών πώλησης που είχε προκηρύξει η τράπεζα. Από την πλευρά της η ινδική Bommidala Enterprises Ltd εντάσσεται σε ένα μεγάλο group της οικογένειας Bommidala, η οποία έχει πολυσχιδείς δραστηριότητες: οινοπνευματώδη ποτά, βιοφάρμακα, πούρα και προϊόντα ζαχαροπλαστικής.