Το spread των νέων ελληνικών ομολόγων συνεχίζει και σήμερα, Τετάρτη, να κινείται πτωτικά, υποχωρώντας κάτω από τις 1.650 μ.β.


 

Χθες, Τρίτη, ο οίκος Fitch αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε «B-» με σταθερό outlook από «restricted default». Ακόμη, ο οίκος αναβάθμισε τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε ξένο νόμισμα σε «B» από «C», ενώ επιβεβαίωσε το ανώτατο όριο (Country Ceiling) σε «AAA».Παράλληλα, η χθεσινή ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που έκανε λόγο για σημαντική βελτίωση της αγοράς εργασίας και μέτριο ρυθμός ανάπτυξης της Οικονομίας ενίσχυσε την διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου. 


Σήμερα τα βλέμματα της αγοράς είναι στραμμένα στην δημοπρασίας κρατικών τίτλων Ιταλίας ύψους 6 δις. ευρώ. 


Ειδικότερα, η διαφορά της απόδοσης των νέων δεκαετών ελληνικών ομολόγων έναντι του γερμανικού ομολόγου βάσης bund υποχωρεί κατά 68,60 μ.β. την Τετάρτη στις 1.643 μ.β. 


Αντίθετα, ανοδικές πιέσεις δέχονται οι αποδόσεις των ομολόγων Ιρλανδίας, με το ιρλανδικό spread ναν ενισχύεται στις 631 μ.β. (+47,10 μ.β.). 


Μικρότερες μεταβολές εμφανίζουν αυτή την ώρα τα spreads Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιταλίας στις 1.181 μ.β. (+0,30 μ.β.), 327 μ.β. (+3,90 μ.β.) και 297 μ.β. (-1,90 μ.β.), αντίστοιχα. 


Τέλος, τα πενταετή CDS Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας διαμορφώνονται αντίστοιχα στις 620 μ.β., 1.229 μ.β. και 408 μ.β.Με πληροφορίες από capital.gr