Την έγκριση της Ευρωζώνης έλαβε η καταβολή των 39,4 δισ. ευρώ τα οποία αποτελούν τμήμα του δεύτερου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν- Κλοντ Γιουνκέρ.

«Τα κράτη της ευρωζώνης ενέκριναν επισήμως το δεύτερο πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα. (...) Εξουσιοδότησαν το ταμείο αρωγής τους (το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) να αποδεσμεύσει το πρώτο τμήμα του προγράμματος, δηλαδή ένα συνολικό ποσό 39,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σε πολλές δόσεις», αναφέρει ο Γιούνκερ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι αναμένεται αύριο η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά την οποία θα αποφασίσει για τη συνεισφορά του στο νέο πακέτο στήριξης. Σύμφωνα με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα προτείνει το ποσό των 28 δισ. ευρώ για τέσσερα χρόνια.

«Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης, στο πλαίσιο του Διευρυμένου Ταμείου (EFF) για την Ελλάδα, το οποίο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, έχει προτείνει για εξέταση στο Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο, είναι 28 δις ευρώ (περίπου 36,7 δισεκατομμύρια δολάρια)», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.