Ο  επικεφαλής του Agence France Tresor, του γαλλικού οργανισμού διαχείρισης του χρέους, ανακοίνωσε σήμερα πως είναι δύσκολη η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης.


 

ΟPhilippe Mills, μιλώντας στη γαλλική Γερουσία, δήλωσε ότι μια debt agency, θα πρέπει να είναι μόνο ανεξάρτητη και ιδιωτική, αλλιώς οι αγορές ενδέχεται να υποπτευθούν συμπαιγνία.

 

Αλλά ακόμη κι έτσι, θα έπαιρνε πολύ χρόνο να δημιουργηθεί ένας ιδιωτικός οίκος αξιολόγησης που θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικός, καθώς τα εμπόδια εισόδου είναι πολύ υψηλά, δήλωσε ο Mills, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος σε μια ευρωπαϊκή επιτροπή για τις αγορές κρατικού χρέους της περιοχής.


Ο Mills δήλωσε πως η διαδικασία υποβάθμισης της σημασίας που έχουν οι γνώμες των οίκων αξιολόγησης, έχει ήδη ξεκινήσει, όπως έχει γίνει ήδη φανερό από την περιορισμένη αρνητική αντίδραση της υποβάθμισης των ΗΠΑ από το ΑΑΑ πέρυσι και της Γαλλίας τον Ιανουάριο.


Σε μια περίοδο κρίσης, οι επενδυτές κάνουν οι περισσότεροι τις δικές τους αναλύσεις καθώς αμφιβάλλουν για το κατά πόσο ακριβής μπορεί να είναι μια ανάλυση ευάλωτων δεδομένων, πρόσθεσε ο ίδιος.Με πληροφορίες από Dow Jones Newswires /  capital.gr