Μεθοδικά φαίνεται, πως δουλεύει ο Ευ. Βενιζέλος μεταθέτοντας μία προς μία τις …καυτές πατάτες του για την επόμενη κυβέρνηση.
Η περίφημη πλέον περίπτωση του «κουρέματος» των ελλήνων ιδιωτών ομολογιούχων είναι ενδεικτική μόνο μίας τακτικής που ακολουθεί ο υπουργός Οικονομικών.
Χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής ενός μέρους του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος δεν διστάζει να αλλάζει θέσεις, να αναιρεί εκτιμήσεις, να αυτοδιαψεύδεται. Θεωρώντας πως η μιντιακή κάλυψη τον διασφαλίζει από την έκθεση του στην κοινωνία, διατηρώντας τον στο απυρόβλητο προχωρά με πρωτοφανή αμετροέπεια σε άλλη μία… κωλοτούμπα.


Μαθημένος θα πείτε εάν κρίνουμε τα έργα και τις ημέρες του από το πώς χειρίστηκε την υπόθεση του χαρατσιού της ΔΕΗ, την καθαίρεση των 6 μη αρεστών μελών από το 7μελές ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ μέχρι το «κούρεμα» των ελλήνων ιδιωτών ομολογιούχων, δεν κάνει τίποτε λιγότερο από το να «φορτώνει»  προβλήματα στην επόμενη κυβέρνηση. Το θέμα είναι πως είτε εκλεγεί αυτοδύναμη η ΝΔ είτε συρθεί σε μία μεγάλη συμμαχία (έναν Grosses Coalition, που ονειρεύονται Βερολίνο και δανειστές) ο Αντ. Σαμαράς θα κληθεί να διαχειριστεί προβλήματα και εκκρεμότητες που δημιουργήθηκαν κατά την άσκηση της οικονομικής πολιτικής (;) των Γ. Παπακωνσταντίνου- Ευ. Βενιζέλου.

Ο πληθωρικός πολιτικός αποδεικνύεται ευφυής, καθώς ένας πέρα ως πέρα λαθεμένος χειρισμός του, μία σειρά αμφισημιών του, διαλλακτικότατης τακτικής του έναντι των δανειστών πετά την «καυτή πατάτα»  των 11.000 ομολογιούχων ουσιαστικά στον Σαμαρά. Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες ( αλλά όχι μόνο) με τις δηλώσεις του Φιλ. Σαχινίδη ( στο πρωινό του Σκάι, 13/3), τις μεθύστερες ήξεις-αφήξεις δηλώσεις του πολιτικού προϊστάμενου του μέχρι την «τάπα» από τον κ. Γιουνκέρ είναι ενδεικτικά της πολιτικής (;) που ακολούθησε και σε αυτό το φλέγον θέμα ο επερχόμενος πρόεδρος του «απομείναντος ΠΑΣΟΚ» .

Σε δόσεις και η τιμωρία των ελλήνων ομολογιούχων σημείωνε νωρίτερα το moneypost  ρωτώντας το αυτονόητο εάν δηλαδή πιστεύουν εκεί (στο υπουργείο Οικονομικών) πως με αυτές τις μεθόδους θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στο κράτος. Και των επενδυτικών, επιχειρηματικών κύκλων, θα συμπληρώναμε εμείς, μετά το νέο ανδραγάθημα Βενιζέλου, ο οποίος όχι μόνο επιχειρεί να αποποιηθεί των ευθυνών του αλλά πετυχαίνει να προσθέσει ακόμη έναν πονοκέφαλο στον επόμενο πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών. 

Θα πείτε με την ίδια ελαφρότητα (ή μήπως όχι) που ο πολύς Γ. Παπακωνσταντίνου «διαφήμιζε» στις ξένες αγορές τον…ελληνικό Τιτανικό, προέβλεπε την έξοδο της χώρας στις αγορές το 2012 (με το κινεζικό ημερολόγιο φαίνεται, πως υπολόγιζε ο πρώην «τσάρος»). Το ίδιο ανερυθρίαστα που ο Ευ. Βενιζέλος αυτοδιαψευδόταν στο θέμα της επιβολής του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, της προγραμματισμένης αποχώρησης του κλιμακίου της τρόικας ( αλήθεια ξεχνιόνται εκείνες οι δηλώσεις του το βράδυ της Παρασκευής) και σωρό άλλων ατοπημάτων.

Μόνο, που τα περισσότερα από αυτά συμποσούνται, φορτώνονται στην επόμενη κυβέρνηση.  

Joffrey Postman


Σχετικό θέμα: Σε δόσεις και η τιμωρία των ομολογιούχων!