Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη διοχέτευση ρευστότητας 1 δισ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αμέσως μετά το Πάσχα.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης  Αννας Διαμαντοπούλου στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο για τα διαρθρωτικά ταμεία Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γιοχάνες Χαν.

«Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων για τη ρευστότητα στην αγορά και για τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΤΕπ» δήλωσε η κυρία Διαμαντοπούλου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη το βράδυ με τον Επίτροπο Χαν. Διευκρίνισε τα εξής: «η διαπραγμάτευση συνεχίστηκε σήμερα με τη συνεργασία της ΕΤΕπ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης. Τέθηκαν οι τελικοί στόχοι και όροι, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, και αργά απόψε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει αύριο η τελική πρόταση της ΕΤΕπ».

Την Τρίτη το βράδυ η κυρία Διαμαντοπούλου είχε άτυπη συνάντηση και με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Ολι Ρεν. Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφεραν ότι και οι δύο συναντήσεις έγιναν σε καλό κλίμα και ότι η ελληνίδα Υπουργός επισήμανε προς τον κ. Ρεν ότι οι συγκρατημένες δηλώσεις του τον τελευταίο διάστημα συνέβαλαν προς αυτή την κατεύθυνση. «Υπάρχουν σαφή σημεία σταθεροποίησης και αλλαγής κλίματος και είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί το momentum για να γίνουν οι επόμενες αναπτυξιακές κινήσεις» δήλωσε η Υπουργός, αναφερόμενη στις συναντήσεις με τους δύο Επιτρόπους.

«Η χώρα εισέρχεται σε μια νέα φάση όπου με δεδομένη την αλλαγή κλίματος, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI, μπορούμε να ελπίζουμε πέρα από την ολοκλήρωση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων της χώρας και στην αναπτυξιακή της διαδρομή» πρόσθεσε.

Πηγή: tovima.gr