Την πρόταση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για να συμμετάσχει το Ταμείο με 28 δισεκατομμύρια ευρώ στο νέο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα, αναμένεται να εγκρίνει κατά την συνεδρίασή του σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.
Χθες σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Εκτελεστική Επιτροπή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποφασίστηκε η αλλαγή του κανονισμού χρηματοδοτικής διευκόλυνσης από τρία σε τέσσερα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι το ΔΝΤ θα προχωρήσει σήμερα στην έγκριση της πρότασης Λαγκάρντ για συμμετοχή του Ταμείου στο νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας με 28 δισ. ευρώ για τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΔΝΤ ενέκρινε τροποποίηση της διευρυμένης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης του Ταμείου (EFF) ώστε να επιτρέπει εκτεταμένες ρυθμίσεις που πρόκειται να εγκριθούν μέχρι το πολύ τέσσερα χρόνια από την αρχή. Μέχρι τώρα, επιτρεπόταν η έγκριση μόνο για μέχρι τρία έτη, με δυνατότητα μεταγενέστερης ρύθμισης έως και τέσσερα χρόνια.