Το ποσό των 25 εκατ. ευρώ θα επενδύσει το 2012 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στο πλαίσιο του επενδυτικού πλάνου, που υλοποιεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2011, η διοίκηση δεσμεύεται για τη διατήρηση των 4 παραγωγικών της μονάδων στην Ελλάδα διασφαλίζοντας τις 1.200 θέσεις εργασίας.

Παράλληλα συνεχίζει, για 5η συνεχή χρονιά, τη στήριξη της ελληνικής αγροτικής και τοπικής οικονομίας μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, με στόχο να προμηθευτεί το 2012, 25.000 τόνους κριθάρι για την παραγωγή της μπίρας Amstel και ΑΛΦΑ, συνεργαζόμενη με περισσότερους από 1.100 έλληνες αγρότες.

Όσον αφορά στα οικονομικά της μεγέθη η μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση των πωλήσεων κατά 13%, σε αντιστοιχία με τη συνολική πτώση της αγοράς μπίρας.  Οι πωλήσεις της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε 389,3  εκατ. ευρώ, έναντι 440,8 εκατ. ευρώ το 2010, τα προ φόρων κέρδη της ανήλθαν στα  61,4 εκατ. ευρώ, έναντι 77,7  εκατ. τον προηγούμενο χρόνο, ενώ τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 48,6 εκατ. ευρώ από 29,5 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Jac van Herpen, παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για το 2011, ανέφερε ότι, τη δύσκολη χρονιά που πέρασε, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία κινήθηκε μεν πτωτικά, σε αντιστοιχία όμως με τη συνολική αγορά της μπίρας, επισημαίνοντας ότι η δυνατή οικονομική βάση, ο προσεκτικός μακροπρόθεσμος σχεδιασμός του επενδυτικού της πλάνου και η ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων, οδήγησαν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουν δημιουργηθεί στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.