Στην αγορά της Βουλγαρίας εισέρχεται το Κατάρ με επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ στους τομείς  του τουρισμού, των υποδομών και της γεωργίας.
Τα επενδυτικά σχέδια του Κατάρ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Σεϊχ Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι στη διάρκεια επιχειρηματικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Ντόχα κατά την τριήμερη επίσκεψη του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ και βουλγαρικής αντιπροσωπείας.

Ο κ. Μπορίσοφ ανέφερε πως κατά τη διάρκεια των συνομιλιών η Βουλγαρία πρότεινε στο Κατάρ οι επενδύσεις να αφορούν σχέδια υποδομής όπως ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου της πόλης Μπαλτσίκ, η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Τσέρνο Μόρε μεταξύ των πόλεων Μπουργκάς και Βάρνας στο πλαίσιο της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών του Κατάρ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας Τράιτσο Τράικοφ τόνισε ότι το Κατάρ είναι ελκυστικός οικονομικός εταίρος για τη χώρα του, που έχει ισχυρή φιλοδοξία να αποκτήσει παρουσία στις χώρες της βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και ευρύτερα.

Κατά τη λήξη των εργασιών του επιχειρηματικού φόρουμ στην Ντόχα υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Κατάρ και της Συνομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων της Βουλγαρίας (KRIB). Με το μνημόνιο προωθείται η ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου Βουλγαρίας - Κατάρ.