Η επιτάχυνση των μεγάλων επενδυτικών έργων , η ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η δημιουργία Ταμείου εγγυήσεων για τη στήριξή τους ήταν τα βασικά θέματα της συνάντησης που είχε χθες στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν και η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου.


Σε σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Χαν, Τομ Βαν Λίροπ, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση της υλοποίησης μεγάλων επενδυτικών έργων στην Ελλάδα. Σημείωσε, μάλιστα ότι υπάρχει ένας κατάλογος με 180 έργα προτεραιότητας που αναμένουν να υλοποιηθούν και τόνισε ότι ο σχεδιασμός αυτών των έργων θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως το 2013, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί η χρηματοδότηση των έργων, ως το 2015.


Από την πλευρά της η κα Διαμαντοπούλου σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί, τόνισε ότι το ξεμπλοκάρισμα των ξένων επενδύσεων και η προσέλκυση νέων, η ένεση ρευστότητας στην αγορά και η κατάθεση, μέσα στις επόμενες ημέρες, του νομοσχεδίου για τη «φιλική επιχειρηματικότητα», αποτελούν τις τρεις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου.

Επιπρόσθετα, ησυζητήθηκε  η ενίσχυση της ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ενώ η υπουργός ζήτησε τη δημιουργία ενός Ταμείου εγγυήσεων για τη στήριξή τους. Ο κ.  Λίροπ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ζήτημα αυτό θα διευθετηθεί σύντομα.