Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στη μεταφορά πόρων προς όφελος της απασχόλησης, ζήτησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης από τον αρμόδιο για τις κοινωνικές υποθέσεις επίτροπο Λάζλο Άντορ. Σε συνάντηση που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες διερεύνησαν θέματα σχετικά  με την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κοινοτικό επίτροπο για την κατάσταση στην Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη ύφεση και από μεγάλη αύξηση της ανεργίας, κυρίως των νέων. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα με τη συμβολή της ΕΕ προκειμένου να ενισχυθεί η απασχόληση.

Ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι ζήτησε από τον Λ. Άντορ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στη μεταφορά πόρων προς όφελος της απασχόλησης. Ειδικότερα, υποβλήθηκε το αίτημα να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στις χώρες που θα επωφεληθούν από την ανακατανομή των πόρων για την απασχόληση με έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου φορέα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης, από κοινοτικής πλευράς υπήρξε αναγνώριση των μεγάλων προσπαθειών που έχουν γίνει το τελευταίο εξάμηνο, καθώς έχει διπλασιαστεί η απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων η οποία κυμαίνεται στο 70% σήμερα και αναμένεται να φτάσει το 100% έως το τέλος του έτους.