Η διαφθορά θα στοιχίσει στο γερμανικό Δημόσιο περί τα 250 δισ. ευρώ το 2012, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Johannes Kepler , η οποία βασίστηκε σε ανάλυση του καθηγητή Οικονομικών Friedrich Schneider. 

 Η έρευνα του πανεπιστημίου στηρίχθηκε σε στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας, όπου επισημαίνεται ότι η Γερμανία βρίσκεται στην 14η θέση στην σχετική κατάταξη των χωρών με την λιγότερη διαφθορά.
 

 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Die Welt ο κ. Schneider επισημαίνει ότι οι δωροδοκίες και οι «χάρες» ανάμεσα σε αξιωματούχους του Δημοσίου και στελέχη του ιδιωτικού τομέα στην Γερμανία βρίσκονται σε χειρότερο επίπεδο και από το 1995, όταν το σχετικό κόστος είχε υπολογιστεί στα 220 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο βαθμός διαφθοράς των υπαλλήλων τόσο του κράτους όσο και πολύ μεγάλων επιχειρήσεων εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση της χώρας. Όσο πιο χειρότερη η οικονομία τόσο πιο μεγάλη η πιθανότητα να δωροδοκηθούν οι υπάλληλοι. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την οικονομική κατάσταση των συνεργατών του κράτους.
 

 

Με πληροφορίες από euro2day.gr